2ο Φεστιβάλ Ρομποτικής & Ευφυών Συστημάτων Δήμου Καλαμάτας

Σάββατο 13 Μαΐου 2023

Συμμετέχουσες Ομάδες​

Κατηγορία: Open

Αριθμός Μελών: 7

Εκπρόσωπος: Παναγιώτης Γκούζος

Θέμα: Αυτόματο πότισμα γλάστρας και έξυπνα φανάρια ρύθμισης κυκλοφορίας

Σύντομη περιγραφή: Οι μαθητές, χωρισμένοι σε δύο ομάδες, θα παρουσιάσουν ένα αυτόνομο σύστημα ποτίσματος γλάστρας και ένα έξυπνο σύστημα ρύθμισης κυκλοφορίας και διαβάσεων πεζών.
Η υλοποίηση και στα δύο έργα θα γίνει με micro:bit.

marilia-castelli

Κατηγορία: Open

Αριθμός Μελών: 5

Εκπρόσωπος: Παναγιώτης Γκούζος

Θέμα: Έξυπνες συσκευές για την ασφάλεια παιδιών και διευκόλυνσης κυκλοφορίας ΑμεΑ, καθώς και διαδραστικό ηλεκτρονικό παιχνίδι με θέμα την ανακύκλωση

Σύντομη περιγραφή: Οι μαθητές, χωρισμένοι σε δύο ομάδες, θα παρουσιάσουν ένα “smartwatch” με λειτουργίες για την ασφάλεια των παιδιών και την διευκόλυνση της κυκλοφορίας ΑμεΑ. Τέλος, θα παρουσιάσουν ένα διαδραστικό ηλεκτρονικό παιχνίδι με θέμα την ανακύκλωση.
Η υλοποίηση και στα δύο έργα θα γίνει με micro:bit, ενώ ο προγραμματισμός του παιχνιδιού σε scratch (και χρήση micro:bit ως χειριστηρίου).

marilia-castelli

Κατηγορία: Open

Αριθμός Μελών: 7

Εκπρόσωπος: Σπανός Δημήτρης – Ασημακόπουλος Φώτης

Θέμα: Έξυπνη Φάρμα

Σύντομη περιγραφή: Μακέτα πλήρους αυτόνομης φάρμας, με την χρήση Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και πλήρης αυτοματοποιημένης άρδευσης με την χρήση αισθητήρων και ενεργοποιητών

marilia-castelli

Κατηγορία: Open

Αριθμός Μελών: 8

Εκπρόσωπος: Σπανός Δημήτρης – Ασημακόπουλος Φώτης

Θέμα:Κλιματικά Ουδέτερη Πόλη με Έξυπνα φανάρια ΑΜεΑ

Σύντομη περιγραφή: Τμήμα Έξυπνης Πόλης, με αυτόνομο δημοτικό φωτισμό, πλήρης εκμετάλλευση την ηλιακής ενέργειας για παραγωγή της απαιτούμενης ηλεκτρικής ενέργειας και φανάρια φιλικά προς ΑΜεΑ

marilia-castelli

Κατηγορία: Open

Αριθμός Μελών: 7

Εκπρόσωπος: ΕΛΛΗ ΦΥΤΡΟΛΑΚΗ

Θέμα: ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΩΝ ΜΕΣΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ

Σύντομη περιγραφή: Η ομάδα μας “Μικροί Οδοιπόροι” θα παρουσιάσει την εξέλιξη των μέσων μαζικής μεταφοράς στο χρόνο. Θα ξεκινήσουμε με οχήματα από την αναγέννηση (κάρο), με επόμενο σταθμό τη βιομηχανική επανάσταση (τρένο) και θα οδηγηθούμε στον 21ο αιώνα με την ηλεκτροκίνηση. Η μακέτα θα προγραμματιστεί με LEGO WEDO, SPIKE PRIME και BBC MICROBIT.

marilia-castelli

Κατηγορία: Open

Αριθμός Μελών: 4

Εκπρόσωπος: Σωτήριος Μαστέας

Θέμα:Απομακρυσμένη παρουσία μαθητών στη τάξη, σχολείο, πόλη μας.

Σύντομη περιγραφή: Ο “Telemacus I” είναι ένα TeleStudent, ένα σχολικό ρομπότ τήλε-παρουσίας, έτσι ώστε οι απομακρυσμένοι μαθητές και οι δάσκαλοι να αποκτούν άμεση οπτική και ακουστική πρόσβαση στην τάξη, το σχολείο και την πόλη μας.
Θα ήταν ωραίο να “διακτινίζω” τους μαθητές μου σε μια τάξη στην Ευρώπη μέσω ενός TeleStudent …

marilia-castelliΚατηγορία: Regular

Αριθμός Μελών: 4

Εκπρόσωπος: Ελένη Μαλαπάνη

Θέμα: Make a Game with Robots 1

Σύντομη περιγραφή: Δημιουργία ενός απλού παιχνιδιού με ρομπότ χρησιμοποιώντας ρομπότ Lego EV3.
Αυτό θα βοηθήσει τους μαθητές, ενώ διασκεδάζουν παίζοντας, να μάθουν τα βασικά στη ρομποτική και να εξασκηθούν στον αλγοριθμικό τρόπο σκέψης.
marilia-castelliΚατηγορία: Regular

Αριθμός Μελών: 4

Εκπρόσωπος: Ελένη Μαλαπάνη

Θέμα:Make a Game with Robots II

Σύντομη περιγραφή: Δημιουργία ενός απλού παιχνιδιού με ρομπότ χρησιμοποιώντας ρομπότ Lego Spike Prime.
Αυτό θα βοηθήσει τους μαθητές ενώ διασκεδάζουν παίζοντας, να μάθουν τα βασικά στη ρομποτική και να εξασκηθούν στον αλγοριθμικό τρόπο σκέψης.
marilia-castelli

Κατηγορία: Regular

Αριθμός Μελών: 10

Εκπρόσωπος: Γιώργος Γκιουλέκας

Θέμα: Έξυπνο Σπίτι

Σύντομη περιγραφή: Έξυπνη διαχείριση ενός σπιτιού από απόσταση με τη χρήση της τεχνολογίας.

marilia-castelli

Κατηγορία: Regular

Αριθμός Μελών: 12

Εκπρόσωπος: Γιώργος Γκιουλέκας

Θέμα: Έξυπνος Αυτοκινητόδρομος

Σύντομη περιγραφή: Έξυπνη αυτόματη διαχείριση αυτοκινητόδρομου με χρήση της τεχνολογίας.

marilia-castelli

Κατηγορία: Πειράματα Φυσικής

Αριθμός Μελών: 10

Εκπρόσωπος: Άννα Σωτηροπούλου

Θέμα: Αλγόριθμοι κωδικοποίησης

Σύντομη περιγραφή: Παρουσιάζεται η κωδικοποίηση στη διαδρομή της ανθρωπότητας από τις φρυκτωρίες των αρχαίων Ελλήνων ως τη διπλή έλικα του DNA με κατασκευές από απλά υλικά και πολύ παιχνίδι!

marilia-castelli

Κατηγορία: Open

Αριθμός Μελών: 14

Εκπρόσωπος: Σπάλα Γεωρία

Θέμα: Κυκλοφοριακή αγωγή με ρομποτικά οχήματα

Σύντομη περιγραφή: Σε μακέτα όπου περιλαμβάνονται οδοί, διασταύρωση, φανάρια, stop κλπ, θα γίνει προγραμματισμός ρομπότ να ακολουθούν μια διαδρομή αυτόνομα ή τηλεκατευθυνόμενα.
Μια κάμερα τεχνητής νοημοσύνης θα αναγνωρίζει ταμπέλες του κώδικα οδικής κυκλοφορίας και τα ρομπότ και οι χρήστες να ενεργούν ανάλογα

marilia-castelli

Κατηγορία: Open

Αριθμός Μελών: 7

Εκπρόσωπος: ΜΑΡΙΑ ΚΑΨΟΥΛΙΑ

Θέμα: ΕΞΥΠΝΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ

Σύντομη περιγραφή: Κατασκευάσαμε ένα έξυπνο ηλεκτρικό σχολικό λεωφορείο που ακολουθεί μια συγκεκριμένη διαδρομή(αισθητήρας απόστασης WEDO) για την μεταφορά των μαθητών. Αν συναντήσει εμπόδιο σταματά (αισθητήρας απόστασης ultrasonic microbit) μέχρι να φύγει από μπροστά του.
Όταν θέλουμε να κάνει στάση πατάμε το κουμπί Α (microbit) και σταματά στην στάση όταν το δει η κάμερα. Ανεβαίνουν οι μαθητές, κλίνει η πόρτα (έλεγχος με διακόπτη) και πατάμε το κουμπί Β (microbit) για να ξεκινήσει. Αν υπάρχει φανάρι κόκκινο σταματά από μια μπάρα που πέφτει.

Το λεωφορείο μας λύνει :
α)το κυκλοφοριακό πρόβλημα που δημιουργείται από τα 50-80 αυτοκίνητα που έρχονται κάθε πρωΐ και μεσημέρι για τη μεταφορά των μαθητών
β)το περιβαλλοντικό πρόβλημα που δημιουργείται από τα καυσαέρια και τον θόρυβο των αυτοκινήτων
γ) το ενεργειακό πρόβλημα γιατί φορτίζεται με ενέργεια που προέρχεται από ηλιακά πάνελ.

marilia-castelliΚατηγορία: Open

Αριθμός Μελών: 8

Εκπρόσωπος: Μιχαλόπουλος Βασίλης

Θέμα: Έξυπνο φανάρι για άτομα με αχρωματοψία

Σύντομη περιγραφή: Η κατασκευή μας περιλαμβάνει μία μακέτα της κεντρικής πλατείας της καλαμάτας. Στην οδό αριστομένους έχει τοποθετηθεί ένα έξυπνο φανάρι, το οποίο όταν είναι κόκκινο και έχει αναγνωρίσει οδηγό με αχρωματοψία, κατεβάζει μία μπάρα, ώστε να προειδοποιήσει τον οδηγό μέσω κίνησης.
marilia-castelliΚατηγορία: Open

Αριθμός Μελών: 2

Εκπρόσωπος: Γιώργος Χριστάκης

Θέμα: Ρομποτικό αμαξίδιο ΑΜΕΑ που σκαρφαλώνει σε σκαλοπάτια

Σύντομη περιγραφή: Με τη χρήση του εκπαιδευτικού kit Mindstorms EV3 κατασκευάσαμε ένα ρομποτικό αμαξίδιο για ΑΜΕΑ το οποίο μπορεί επιλύει το κυριότερο πρόβλημα. Την υπερπήδηση εμποδίων και ειδικότερα των σκαλοπατιών.
marilia-castelli

Κατηγορία: Πειράματα Φυσικής

Αριθμός Μελών: 5

Εκπρόσωπος: Δημήτρης Γιαννακέας

Θέμα: Αρμονογράφος

Σύντομη περιγραφή: Πρόκειται για μία κατασκευή που αιωρείται και ταλαντώνεται προς οποιαδήποτε διεύθυνση. Καθώς ταλαντώνεται, ένα στυλό αφήνει το αποτύπωμά του πάνω στην επιφάνεια που ταλαντώνεται και με αυτό τον τρόπο αποτυπώνονται όμορφα γεωμετρικά σχήματα.

marilia-castelli

Κατηγορία: Open

Αριθμός Μελών: 6

Εκπρόσωπος: Ιωάννης Καρούντζος

Θέμα: Smart Vytina – Έξυπνη Βυτίνα

Σύντομη περιγραφή: Η πρόταση αφορά τη χρήση συστημάτων και αυτοματισμών (αυτοματοποίηση διαδικασίας συλλογής απορριμμάτων, σύστημα διαχείρισης στάθμευσης, έξυπνος οδοφωτισμός κ.α.) για την αναβάθμιση της τοπικής κοινότητας, στο πλαίσιο της φιλοσοφίας των καινοτόμων σύγχρονων πόλεων. Παρουσιάζεται με τη μορφή μακέτας και αναπτύχθηκε με τη μέθοδο πρότζεκτ στη διάρκεια των προηγούμενων μηνών. Το έργο συμμετείχε στον Πανελλήνιο Τελικό Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής 2023.

marilia-castelli

Κατηγορία: Regular

Αριθμός Μελών: 11

Εκπρόσωπος: Δημήτριος Σαγιάννης

Θέμα: Παραγωγή ενέργειας από τα κύματα

Σύντομη περιγραφή: Η ομάδα μας αποφάσισε να ασχοληθεί με την παραγωγή ενέργειας από τα κύματα καθώς θέλαμε να λύσουμε προβλήματα που παρουσιάστηκαν στις ακτές του νομού μας σχετικά με την διανομή ρεύματος. Έτσι, η όλη ιδέα ήταν να κατασκευάσουμε ένα έμβολο (μια σημαδούρα), το οποίο βρίσκεται στην επιφάνεια της θάλασσας, είναι συνδεδεμένο μέσω μιας βέργας με έναν μαγνήτη. Στον πυθμένα της θάλασσας είναι εγκατεστημένο ένα πηνίο, στο εσωτερικό του οποίου βρίσκεται ο μαγνήτης. Τα κύματα κινούν το έμβολο, επομένως κινείται και ο μαγνήτης, πραγματοποιεί παλινδρομική κίνηση στο εσωτερικό του πηνίου, αλλάζει η μαγνητική του ροή και έχουμε παραγωγή εναλλασσόμενης τάσης.

marilia-castelli

Κατηγορία: Regular

Αριθμός Μελών: 10

Εκπρόσωπος: Δημήτριος Σαγιάννης

Θέμα: Βελτιστοποίηση κατανάλωσης ρεύματος στο κτήριο της δημοσίας κεντρικής βιβλιοθήκης Σπάρτης

Σύντομη περιγραφή: Η συνεχώς αυξανόμενη τιμή της ηλεκτρικής ενέργειας, οδήγησε την ομάδα στη διαδικασία αναζήτηζης τρόπων για την βελτιστοποίηση της κατανάλωσης του Κεντρικού κτιρίου της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκη Σπάρτης.

Η πρότασή τους προσδιορίζεται στη χρήση, συνδιαστικά, αυτοματισμού φωτισμού στα βιβλιοστάσια της Βιβλιοθήκη και χρήση ηλιακών ραφιών για το φωτισμό του αναγνωστηρίου.

marilia-castelli

Κατηγορία: Regular

Αριθμός Μελών: 11

Εκπρόσωπος: Μπόμπας Κωνσταντίνος

Θέμα:Εφαρμογή του Πιεζοηλεκτρικού φαινομένου στο Κλειστό Γυμναστήριο της Σπάρτης

Σύντομη περιγραφή: Η τοποθέτηση πιεζοηλεκτρικών  συλλεκτών  κάτω  από  το παρκέ ενός κλειστού Γυμναστηρίου είναι δυνατόν να εξασφαλίσει την ενεργειακή αυτονομία του φωτισμού του.  Η  συνεχής  κίνηση  των αθλητών  που  περιλαμβάνει  άλματα  και έντονες  ασκήσεις, με τη βοήθεια των πιεζοηλεκτρικών  συλλεκτών, προκαλεί την απαραίτητη παραγωγή διαφοράς δυναμικού για το φωτισμό με λάμπες LED ενός κλειστού Γυμναστηρίου.

marilia-castelliΚατηγορία: Regular

Αριθμός Μελών: 10

Εκπρόσωπος: Μπόμπας Κωνσταντίνος

Θέμα:Ενεργειακή αυτονομία Σχολικής Μονάδας με χρήση φωτοβολταϊκών

Σύντομη περιγραφή: Η εγκατάσταση φωτοβολταϊκών στα σχολικά κτίρια μπορεί να εξασφαλίσει, αφενός την ενεργειακή αυτονομία των σχολείων, αφετέρου σημαντικά έσοδα προσφέροντας χώρους στάθμευσης για τη φόρτιση ηλεκτρικών αυτοκινήτων.
marilia-castelli

Κατηγορία: Open

Αριθμός Μελών: 4

Εκπρόσωπος: Ξαρχάκου Βασιλική

Θέμα: Αυτόματο σύστημα ποτίσματος

Σύντομη περιγραφή: Το σύστημα θα παρέχει αυτόματα μια ρυθμιζόμενη ποσότητα νερού σε ένα φυτό κάθε μέρα ή μία φορά κάθε “x” ημέρες (έως και επτά ημέρες), χρησιμοποιώντας έναν μικροελεγκτή arduino. Το arduino θα ελέγχει το χρόνο και την κατάλληλη στιγμή θα δίνει εντολή σε ένα ρελέ. Το ρελέ τροφοδοτεί μια αντλία που λειτουργεί ως σύστημα παροχής νερού.

marilia-castelliΚατηγορία: Regular

Αριθμός Μελών: 4

Εκπρόσωπος: Παναγιώτης Λιγουδιστιανός

Θέμα:Τρίλιζα

Σύντομη περιγραφή: Το ρομπότ θα φτιάχνει μια τρίλιζα από κύβους
marilia-castelli

Κατηγορία: Open

Αριθμός Μελών: 4

Εκπρόσωπος: Ανδρέας Φλώρος

Θέμα: Έξυπνη παιδική χαρά

Σύντομη περιγραφή: Πρόταση για παιδική χαρά ενεργειακά ανεξάρτητη και προσβάσιμη από όλα τα παιδιά.

marilia-castelli

Κατηγορία: Open

Αριθμός Μελών: 6

Εκπρόσωπος: Κουτσολία Μαρία

Θέμα: Έξυπνη θέση παρκινγκ για ΑΜΕΑ

Σύντομη περιγραφή: Τα παιδία των ΚΔΑΠαΜΕΑ του Δήμου Καλαμάτας παρουσιάζουν την πρόταση τους για μια έξυπνη θέση παρκινγκ μόνο για άτομα με ειδικές ανάγκες.
Η κατασκευή μας θα γίνει με την χρήση SPIKE ESSENTIAL

marilia-castelli

Κατηγορία: Open

Αριθμός Μελών: 30

Εκπρόσωπος: Αλίκη Μιγγούση

Θέμα: Έξυπνο σχολείο του μέλλοντος

Σύντομη περιγραφή: Τα παιδία των ΚΔΑΠ, ΚΔΑΠΜεΑ του Δήμου Καλαμάτας και της Κ.Ε Φάρις θα παρουσιάσουν την πρόταση σου για ένα έξυπνο σχολείο που θα νοιάζεται για το περιβάλλον.

marilia-castelli

Κατηγορία: Regular

Αριθμός Μελών: 10

Εκπρόσωπος: Δημήτρης-Λευτέρης Καρδαράς

Θέμα: Robo Spider

Σύντομη περιγραφή: Ρομποτική Αράχνη με 4 πόδια αισθητήρες απόστασης για υτόνομη κίνηση σε περιορισμένο χώρο.

marilia-castelli

Κατηγορία: Open

Αριθμός Μελών: 5

Εκπρόσωπος: Φώτης Παπαδημητρίου

Θέμα: Έλεγχος υγρασίας με microbit

Σύντομη περιγραφή: Έλεγχος της εδαφικής υγρασίας με χρήση του μικροελεγκτή microbit

marilia-castelli

Κατηγορία: Regular

Αριθμός Μελών: 4

Εκπρόσωπος: Λώρα Σωτηροπούλου

Θέμα: Water Management System

Σύντομη περιγραφή: Οι μαθητές θα παρουσιάζουν ένα έξυπνο σύστημα διαχείρισης νερού βασισμένο στον παραδοσιακό αλευρόμυλο με τη χρήση του εκπαιδευτικού πακέτου της Lego WeDo 2.0.

marilia-castelli

Κατηγορία: Open

Αριθμός Μελών: 6

Εκπρόσωπος: ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ

Θέμα: Έξυπνες Πόλεις

Σύντομη περιγραφή: Το ρομπότ οδοκαθαριστής παίρνει εντολές και εισέρχεται στους δρόμους της πόλης και τους καθαρίζει

marilia-castelli

Κατηγορία: Regular

Αριθμός Μελών: 7

Εκπρόσωπος: Τσώνης Γρηγόρης, Ασημακόπουλος Φώτης

Θέμα: Έξυπνο Πάρκο

Σύντομη περιγραφή: Πλήρως αυτοματοποιημένη άρδευση του πάρκου του σχολείου μας και με περιβαλλοντικές ενδείξεις

marilia-castelliΚατηγορία: Regular

Αριθμός Μελών: 4

Εκπρόσωπος: Βασιλική Δημοπούλου

Θέμα: Ανίχνευση Κίνησης

Σύντομη περιγραφή: Ανίχνευση κίνησης σε κλειστό χώρο με ενεργοποίηση φωτισμού και εμφάνιση μηνύματος.

marilia-castelliΚατηγορία: Open

Αριθμός Μελών: 4

Εκπρόσωπος: Μαυράκης Εμμανουήλ

Θέμα: Αποφυγή αμοιβαίου αποκλεισμού σε κλειστή οδική διαδρομή

Σύντομη περιγραφή: Με χρήση arduino, σχεδιάστηκε πιλοτική εφαρμογή για την αποφυγή αμοιβαίου αποκλεισμού οχημάτων, σε κλειστή οδική διαδρομή.

marilia-castelli

Κατηγορία: Open

Αριθμός Μελών: 10

Εκπρόσωπος: Ανθή Σαράντη

Θέμα: Το έξυπνο χωράφι

Σύντομη περιγραφή: Εξοικονόμηση ενέργειας και νερού στο πότισμα ενός ελαιώνα, από γεώτρηση. Με χρήση συστήματος μέτρησης υγρασίας χώματος μέσω μέτρησης της αγωγιμότητα, και με τοποθέτηση και αξιοποίηση μετεωρολογικου σταθμού. Επίσης τοποθέτηση φωτοβολταϊκων για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας στο χωράφι, απαραίτητης για την άντληση και τη μεταφορά νερού.
Τέλος, δημιουργία και αξιοποίηση εφαρμογών για τη μεταφορά των δεδομένων σε πραγματικό χρόνο μέσω διαδικτύου.

Οργανωτική Επιτροπή

kostas vasilakis

Κώστας Βασιλάκης​

Καθηγητής στο Τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου με αντικείμενο “Πληροφοριακά Συστήματα” και Κοσμήτορας της Σχολής Οικονομίας και Τεχνολογίας. Έχει λάβει το πτυχίο του από το Τμήμα Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, και το διδακτορικό του από το ίδιο τμήμα.

Φώτης Ασημακόπουλος

Κάτοχος πτυχίου Φυσικής από το Τμήμα Φυσικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και Μεταπτυχιακού Διπλώματος στην “Επιστήμη Υπολογιστών” από το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, με κατεύθυνση στα Ευφυή Συστήματα Αστικού Ιστού (Smart Cities) καθώς και συστημάτων Ευφυούς Γεωργίας.

Βασίλειος Διονυσόπουλος

Προϊστάμενος του τμήματος Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Μηχανικός Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και Πληροφορικής, MSc στο «Επεξεργασία Πληροφορίας και Νευρωνικά Δίκτυα» από το Πανεπιστήμιο του Λονδίνου (Βασιλικό Κολλέγιο του Λονδίνου) και υποψήφιος Διδάκτορας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.

Πάτερ Σωτήριος Μαστέας

Ιερέας & καθηγητής Πληροφορικής, με εργασιακή εμπειρία ως Αναλυτής / Προγραμματιστής και Contractor με ειδικότητα στις Βάσεις Δεδομένων. Συμμετέχει στην ίδρυση ομάδας ρομποτικής στο 6ο Γυμνάσιο Καλαμάτας, η οποία διακρίνεται σε πανελλήνιους διαγωνισμούς και εκπροσωπεί την χώρα μας ως μέλος της Ελληνικής Ολυμπιακής Αποστολής.

Παναγιώτης Πετρόπουλος

Εκπαιδευτικός Πληροφορικής και Φιλολογίας, Υπεύθυνος Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας και έχει Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου στο Πρόγραμμα «Σπουδές στην Εκπαίδευση».

Συνεργασίες

2o Φεστιβάλ Ρομποτικής
& Ευφυών Συστημάτων
Καλαμάτας

2o Φεστιβάλ Ρομποτικής
& Ευφυών Συστημάτων
Καλαμάτας

Φορείς Συμμετέχοντες στην Οργανωτική Επιτροπή

SILLOGOS

Υποστηρικτές

Μέγας Υποστηρικτής​

THE-GEORGE-AND-VICTORIA-KARELIAS-FOUNDATION-greek

Αργυρός Υποστηρικτής

Χάλκινοι Υποστηρικτές

logo-ΠΕΔ
SEM LOGO1

Χρυσός Υποστηρικτής

Υποστηρικτές

εελλακ
SPACE LOGO_colored horizontal